Over Annelies Smolders

Wie ben ik?

Wel, mijn naam is Annelies Smolders. Ik ben van opleiding klinisch psychologe, en heb daarna nog neuropsychologie, psychotherapie en diagnostiek gestudeerd.

Ik richtte mijn praktijk 'Huis Midori' te Hasselt in 1996 op. We zijn een groepspraktijk met 14 psychologen - therapeuten en bieden begeleiding aan een grote groep mensen die bij ons met een brede waaier aan klachten terecht kunnen.

Ik weet uit eerste hand wat slecht slapen met je doet! Ikzelf was een slechte slaper, al van kinds af aan. Ik ben een extreem uitgesproken ochtendtype. Ik spring ieder dag fris mijn bed uit, maar kan - ook als het zou moeten - niet langer in bed blijven liggen.

Het zijn de worstelingen met mijn eigen slaappatroon in het verleden die me ertoe hebben aangezet om me te specialiseren in 'slaap'!

Ik deed vroeger eigenlijk alles verkeerd. Dat doe ik nu niet meer, maar dat betekent niet dat ik immuun ben voor een slechte nacht. Alleen weet ik vandaag wel hoe ik die moet aanpakken!

De laatste tien jaar heb ik duizenden mensen gezien met slaapproblemen en de vraag is groot. Ik merk de laatste jaren dat ik steeds vaker mailtjes ontvang van mensen met slaapklachten, na het geven van groepstrainingen en lezingen in bedrijven, verenigingen en gemeenten.

Doordat ik mensen met een aantal adviezen en oefeningen kon helpen om hun slaapprobleem aan te pakken, onstond het idee om dit via een E-learning platform aan te bieden, waarvan je nu getuige bent.

Niet iedereen heeft psychologische hulp nodig. Dit platform biedt behoorlijk wat mogelijkheden, ondanks het een 'lightversie' van de eigenlijke slaaptherapie is die we bij Huis Midori geven. Met de gegeven informatie, dat je al dan niet kan combineren met het boek dat ik geschreven heb, kan je aan de slag met je slaapklacht.

Je kan jezelf gewoon weer leren slapen!

Succes,
Annelies